top of page

POLYCOAT

POLYCOAT COATING: MINDRE ER MER

Til nå har baksiden av kunstgresset vanligvis blitt produsert med latex. Polytan tar det nå et skritt videre. Med det nye polyuretanbelegget PolyCoat i backingen har kunstgresset forbedret seg med tanke på funksjonalitet, miljø og gjenbruk. 

Kravene til moderne og innovative kunstgress øker stadig. Utviklingen har fokusert på å skape en følelse så nær som mulig naturgress. Like viktig har det blitt å tilby kunstgress som tar hensyn til helse, miljø og senere resirkulering. TuftGuard kaller vi teknologien som gjør at stråene sitter bedre fast i backingen og som sikrer såkalt tuft lock over 50 newton som er langt over bransjestandard. Polytan produserer kunstgresset sitt selv i Tyskland og har full kontroll på alle ledd. Med PolyCoat sitter kunstgresset altså bedre fast i backingen enn tidligere, noe vi vet er spesielt viktig i stressområdene hvor kunstgresset opplever mest slitasje. 

PolyCoatHeader_PU_Icon_2000x2000px.jpg

Motstanden mot fuktighet (hydrolysemotstand) er også forbedret. PolyCoat-beleggets molekylstrukturer forblir uendret lenger, noe som gir lengre levetid. Polytan bruker alltid PU lim mellom lagene i backingen som gir langt bedre heft. Summen av dette gjør kunstgresset langt mer robust enn tidligere. 

Gress PU backing_3.png
Gress PU backing_1.png

Resultatet er bedre funksjonalitet, lengre levetid, enklere resirkulering og bruk av mindre materiale. Vår nye PolyCoat slitasjeteknologi med TuftGuard-funksjon setter en ny standard for kunstgress, og beskriver Polytan sin ledende posisjon innenfor innovasjon og entreprenørskap. 

Polytan PolyCoat-belegget har også en annen viktig fordel ved at behovet for råvarer reduseres med 30 prosent. Seks tonn CO2 blir dermed spart ved produksjon av 6000m2 kunstgressbane. Mindre materiale betyr også mindre vekt, noe som igjen har en positiv effekt på transporten. Polyuretanen (PU) i backingen er i samme produktfamilie som kunstgress stråene, noe som forenkler resirkuleringen når den tid kommer. Separasjon av materialene er derfor ikke lenger absolutt nødvendig. Kunstgresset og backingen kan resirkuleres sammen og samtidig. 

Gress PU backing_2.jpg
bottom of page