top of page
ingles_comdescricao_80prozent_weiss-1-e1
ligaturf-cross-gtzero-fokus-zukunft-en-e

TESTINSTITUTT HAR SERTIFISERT DET FØRSTE KLIMANØYTRALE KUNSTGRESSET FOR FOTBALL

Med LigaTurf Cross GTzero, Polytan fra Polytan, har Tyskland verdens første CO2-nøytrale kunstgress for fotball i sin portefølje. Den er 100 % klimanøytralt uten å gå på akkord med spilleegenskapene. Dette er mulig gjennom samspillet mellom ulike tiltak, inkludert en ny produksjonsprosess, samt bruk av biobasert plast fra bærekraftig jordbruk. Klimanøytraliteten til LigaTurf Cross GTzero er nå bekreftet av et uavhengig testinstitutt.

Den CO2-nøytrale økologiske balansen i LigaTurf Cross GTzero ble offisielt sertifisert av Fokus Zukunft GmbH & Co.KG, et bransjeuavhengig konsulentselskap for bærekraft for mellomstore selskaper. Tjenesteporteføljen deres spenner fra bestemmelse og verifisering av operativ og produktrelatert CO2-balanse til utvikling og integrering av en operativ bærekraftsstrategi i kjernevirksomheten.

 

Verifiseringen av LigaTurf Cross GTzero ble utført ved bruk av ISO 14064-3, PAS 2060 og ISO 14067. Konklusjonen er som følger:

“Fokus Zukunft GmbH & Co.KG bekrefter herved riktigheten av anvendelsen av ISO 14067 for beregning av klimagassbalanse og tilhørende klimanøytralitet til referanseproduktet, med tanke på de spesifiserte systemgrensene alle inngangsmaterialer/ foreløpige produkter samt alle interne og eksterne prosesseringstrinn. Dette betyr at klimanøytralitet kan kommuniseres til tredjeparter uten å nøle, og oppgir systemgrensene som brukes.

 

Den klimanøytrale produksjonen av et produkt er alltid gitt hvis CO2-utslipp på grunn av fossile råvarer, produksjon, transport og bygningsforsyning etc. kan motregnes av CO2-besparelser. Polytan oppnår dette med LigaTurf Cross GTzero gjennom en rekke tiltak:

Produksjonen i Grefrath, Tyskland ble fullstendig omgjort til grønn elektrisitet allerede sommeren 2019. Videre bidrar det nye PolyCoat PU-belegget med TuftGuard til CO2-reduksjonen fordi energibehovet i beleggsystemet reduseres på grunn av lavere beleggvekt, lavere restfuktighet og bedre varmeabsorpsjon.

 

Det er like viktig å unngå så mye som mulig fossile råvarer, noe Polytan oppnådde ved å erstatte petroleumsbasert plast med biobasert «I'm Greentm Polyethylen» fra den brasilianske verdensledende Braskem.

Produktet er utvunnet fra sukkerrør, en fornybar råvare. Et annet avgjørende miljøaspekt for Polytan er at dyrking av sukkerrør primært brukes til matproduksjon og produksjon av etanol. Denne etanolen brukes til å produsere bioplasten. Bagasse produsert ved å trykke sukkerrøret som et biprodukt brukes til CO2-nøytral energiproduksjon. Braskem bruker strøm produsert på denne måten fra bioraffineriet til etanolproduksjon. Overflødig strøm føres deretter tilbake til det lokale nettet. Med 16 % er produksjonen av bioelektrisitet fra bagasse en av de største energikildene i Brasils energimatrise.

 

Opptil 70 % av fiberinnholdet i LigaTurf Cross GTzero består for tiden av det biobaserte «I'm Greentm Polyethylene». Dette sikrer en optimal miljøbalanse, da denne andelen biobasert råvare sparer over 50 tonn CO2 på en fotballbane sammenlignet med et kunstgress laget av fossile råvarer. I Tyskland har de første fotballbanene allerede blitt produsert med bio-baserte råvarer. 

 

Den CO2-nøytrale LigaTurf Cross GTzero øker ikke bare interessen, men bidrar til å løse miljøutfordringene rundt kunstgress for kommuner, foreninger og konsulenter. 

LigaTurf Cross GTzero kombinerer det beste fra to ulike kunstgress systemer levert av Polytan. LigaGrass Pro er et enormt slitesterkt og teksturert kunstgress som sørger for at eventuell sand og granulat ikke splasjer eller synes i kunstgresset. LigaTurf RS+ Coolplus er kunstgresset som er re-sertifisert lengst i verden, og har i en årrekke fremstått som det mest slitesterke fotballgresset i markedet, samtidig som det oppfyller miljøstandarden for CO2-balansen. 

Bærekraftig kunstgress flaggskip i Niedergailbach / Saarland
bottom of page