top of page

TAR GREP ETTER TV2-AVSLØRINGER

Proturf har avsluttet samarbeidet med ASIE etter TV 2s avsløringer om salg av norske kunstgressbaner på Balkan. Samtidig anskaffer vi sporingsløsning, for å få kontroll på hva som skjer med kunstgresset som fjernes.

 

Etter at vi fikk bekreftet at ASIE faktisk har solgt brukte kunstdekker til Balkan, har vi valgt å avslutte vårt samarbeid med aktøren. I vår avtale med ASIE var det klart at kunstgresset fra Nordlandshallen skulle leveres til Talinn i Estland, og at 100 prosent av materialet skulle gjenvinnes. 

 

Med bakgrunn i det vi opplever som et avtalebrudd, velger vi nå å kutte forbindelsen til selskapet.

 

Samtidig har vi bestemt oss for å kjøpe inn sporingsutstyr som skal festes til brukt kunstgress, som gjør det mulig å følge kunstgressets ferd mot resirkulering. Sporingsutstyret leveres av Sports Labs, og gir muligheten til å følge med på hvor det avhendede underlaget beveger seg. 

 

Vi som aktør må spille en større rolle i hva som skjer med kunstgresset etter avhending, og det er dyrkjøpt lærdom som vi nå har tatt.

 

De siste dagene har vært dramatiske for vår lille bedrift, og vi er de første til å innrømme at vi kunne fremstått bedre enn vi gjorde i sakene TV 2 har publisert. Det tar vi lærdom av.

 

Den kommende tiden vil vi gjøre vårt aller beste for å gjenopprette tilliten hos våre kunder, og vi håper at de grepene vi tar nå er første steget på den veien.

bottom of page