top of page

Vinner av 3 store anbud i Bergen Kommune

Proturf AS er tildelt kunstgresset på Stavollen, Møhlenpris og i Mathopen etter tøff anbudskonkurranse.

 

I Bergen Kommune er det over 100 kommunale, statlige og private fotballbaner, og det er Bergen Kommunes idrettsservice som drifter de aller fleste av disse. Hvert år vil en del av disse kunstgressbanene skiftes da de er over 10 år gamle og etter mye bruk utslitt. Idrettssjef i Bergen Kommune Terje Reistad betegner sågar slitasje av kunstgress som en suksesshistorie, og begrunner dette ved at kunstgressbanen da har produsert enormt mye fysisk aktivitet.

 

Proturf AS er svært stolte av å bli tilkjent de tre kunstgressbanene som er finansiert av Bergen Kommune sitt kunstgressfond i 2016. Med så mye erfaring med bygging, drift og innkjøp av kunstgress er Bergen Kommune en foregangskommune hva gjelder kriterier for valg og minimumskrav til en leveranse, og de stiller strenge krav til kvalitet og dokumentasjon. Etter at minimumskrav som f.eks. minimum 15 mm granulathøyde i kunstgresset og maksimum 15 mm fritt fiber over innfyll er dokumenter levert vektlegger Bergen Kommune slitasjestyrke og pris. Proturf AS, gjennom en av sine samarbeidspartnere på kunstgress, fikk full score på slitasje og kvalitet. Det er derfor ekstra gøy at Proturf AS gikk til topp i de tre anbudskonkurransene de deltok i. 

 

Det er også kjent at Bergen Kommune forbyr SBR granulat og at de etterspør TPE granulat. Proturf AS kan selvsagt levere alle typer granulat etter kundens ønske. Videre er Bergen Kommune svært opptatt av at det gamle, slitte kunstgresset deponeres på en miljøvennlig riktig måte og at det spores hva det gamle kunstgresset brukes til på nytt. De tillater ikke re-installasjon, men kun at kunstgresset resirkuleres og gjenbrukes i nye verdifulle produkter. Nettopp dette kan Proturf AS tilby.

 

Produktet som skal leveres til Bergen Kommune er Ligaturf RS+ Coolplus World Cup Edition 240 16/4. På to av banene installeres en 20 mm prefabrikkert pad, mens på den tredje banen skal gammel e-layer repareres om nødvendig. I samtlige baner skal kunstgresset som skrevet tidligere fylles med sand og TPE. 

bottom of page